Udržitelné bankovnictví má potenciál stát se hnací silou finančních inovací - Černá, Kristína
Stále viac zákazníkov vo svojich spotrebiteľských rozhodnutiach zohľadňuje, či firmy okrem zisku dbajú aj na životné prostredie a na spoločnosť. Najnovšia správa "Udržateľné bankovníctvo v strednej a východnej Európe", ktorú zverejnil pražský think-tank International Sustainable Finance Center, skúma, ako na dopyt po balansovaní zisku s environmentálnou a spoločenskou zodpovednosťou reagujú banky a finančné inštitúcie v regióne strednej a východnej Európy. Správa zároveň upozorňuje na obchodné príležitosti v oblasti udržateľného bankovníctva. To má potenciál byť hnacou silou finančných inovácií a pokroku v oblasti riešenia environmentálnych výziev.