Semantičeskije tranformacii anglojazyčnoj glogoľnoj leksiki v russkom jazyke - Markova, Elena, 1960-
Príspevok sa zaoberá sémantickými transformáciami prevzatých lexém v procese ich asimilácie v ruskom jazyku. Účelom článku je zovšeobecniť príčiny sémantických premien a ilustrovať ich na modernom materiáli verbálnych neologizmov utvorených z anglického kmeňa.