Dotační poradenství se stává dominantní součástí byznysu - Keramidas, Tomáš
Stavebné sporiteľne sa stále viac zameriavajú na financovanie zelenej transformácie. Dlhodobo pomáhajú ľuďom s financovaním rekonštrukcií a výstavby, avšak s rastúcim dôrazom na udržateľné riešenia a energetickú úspornosť hrajú stále dôležitejšiu úlohu i v oblasti dotačného poradenstva. V spolupráci s Ministerstvom životného prostredia ČR začali od januára 2024 aktívne poskytovať odborné poradenstvo k dotačným programom, ktoré majú za cieľ znížiť energetickú náročnosť českých domácností.