Digitalization and Its Impact on International Trade - Brinčíková, Zuzana, 1979-
Aby sa využil plný potenciál digitalizácie, je potrebná medzinárodná spolupráca, investícia do digitálnej infraštruktúry a vytváranie inkluzívnych politík. Vďaka podpore týchto troch premenných, môžu krajiny využiť silu digitalizácie na podporu globálneho obchodu a ekonomického rozvoja. Digitálne technológie sú prísľubom toho, že medzinárodný obchod bude inkluzívnejší, odolnejší a dynamickejší, ale úspech závisí od krokov prijatých vládou, podnikmi a medzinárodnými organizáciami na vytvorenie prostredia umožňujúceho rozvoj digitálneho obchodu.