Nové zdaňovanie štátnych dlhopisov a štátnych pokladničných poukážok po 1. 1. 2025 - Brnová, Miroslava
Od januára 2025 sa menilo zdaňovanie štátnych dlhopisov a štátnych pokladničných poukážok, a to v dvoch smeroch: zavádza sa nové daňové zvýhodnenie pre špeciálne emitované nové dlhopisy, a to „štátne dlhopisy pre občanov“, ktoré sa použije tak pre úrokové výnosy, ako aj pre príjmy z predaja týchto štátnych dlhopisov, a v prípade úrokov z ostatných vybraných štátnych dlhopisov a štátnych pokladničných poukážok nové zvýhodnené sadzby dane.