The Digital Age – Digital Radicalisation? A Model of the Relationship Between Online Content and Online Radicalisation - Hovanová, Magdaléna
Identifikácia determinantov radikalizácie a radikalizácie online. Zameriava sa aj na opis úlohy sociálnej práce v digitálnom prostredí a jej potenciálu pri prevencii radikalizácie. Faktory, obsah a úloha radikalizácie, ktoré adolescenti vyhľadávajú, a ktoré ovplyvňujú ich radikálne správanie v online prostredí. Výsledky výskumu ukázali, že faktor radikalizácie osobné hodnoty má väčší vplyv na radikálne správanie online ako všeobecné hodnoty. Sociálna práca by sa mala zamerať na formovanie osobných hodnôt a presvedčení, podporu socializácie a komunikácie, využívanie emocionálneho obsahu na prevenciu radikalizácie, zdôrazňovanie osvedčených vzdelávacích materiálov a aktívne zapájanie sa do online prostredia s cieľom znížiť radikálne správanie.