The Necessity to Change the Approach to the Teaching a Foreign Language Taught as a Second Foreign Language in Slovak Schools - Šukolová, Lucia, 1984-
Väčšina slovenských základných a stredných škôl vyučuje anglický jazyk, ako prvý zahraničný jazyk a nemecký, francúzsky, španielsky, taliansky, alebo ruský, ako druhý cudzí jazyk. Z výsledkov z cudzieho jazyka Maturitnej skúšky môžeme vidieť, že počet študentov, učiacich sa anglický jazyk rastie a ich jazykové znalosti sa neustále zlepšujú. Problém sa objavuje pri druhom cudzom jazyku s opačnou tendenciou. Jazyková znalosť druhého cudzieho jazyka sa dlhodobo znižuje. Rozbor, či k tomu prispieva dĺžka času, stráveného učením sa druhého cudzieho jazyka na zlepšenie dosiahnutých jazykových znalostí.