Sibling Relationships as a Source of Resilience in Homeless Children: The Case of Czech Republic - Mikulcová, Kateřina
Bezdomovectvo je pre celé rodiny veľmi stresujúca situácia. Súrodenecké vzťahy predstavujú jedinečný a silný kontext pre vývoj detí. Vzťah medzi súrodeneckými vzťahmi a odolnosťou detí bez domova. Z analýzy hypotéz vyplýva, že vzťahy medzi rodičmi ovplyvňujú kvalitu vzťahov medzi súrodencami a práve kvalita vzťahov medzi súrodencami ovplyvňuje rezilienciu dieťaťa. Sociálna práca s deťmi bez domova by sa mala oveľa viac zamerať na súrodenecké vzťahy.