Vremja v jazykovom soznanii slavjan - Markova, Elena Michajlovna, 1960-
Analýza slova čas v rôznych slovanských jazykoch. V staroveku neboli časové pojmy dostatočne definované. V dôsledku toho slovanské jazyky nestanovili striktnú hranicu medzi dĺžkou časových intervalov. Nediferenciácia pojmov sa prejavila v počiatočnej nedeliteľnosti sémantiky lexém. Následne sa však tieto pojmy čoraz viac konkretizovali, čo sa prejavilo v zmene ich sémantiky.