Novyje javlenija v oblasti glagolnogo slivoobrazovanija v ruskom jazyku - Markova, Elena, 1960-
Článok pojednáva o trendoch v oblasti moderného slovesného tvorenia v ruskom jazyku. Autor skúma najmä aktívne tvorenie slovies z anglických koreňov, odhaľuje ruské jazykové špecifiká: používanie vlastných afixov a odvodzovacích modelov. Anglický vplyv na ruský jazyk sa prejavuje aj v tlaku konverzie ako metódy odvodzovania. Medzi ďalšie nové javy v oblasti slovesnej slovotvorby patrí tendencia smerom k univerbácii sa zaznamenáva používanie kratších prípon a aktívne vytváranie pasívnych foriem.