The Linguo-Didactic Value of the Figurative Basis of the Nomination in the Slavic Audience - Markova, Elena Michajlovna, 1960-
Tento článok sa zaoberal vnútornou formou slova v lingvo-didaktickej funkcii. Cieľom bolo identifikovať osobitnú úlohu vnútornej podoby slov v príbuznom, slovanskom, publiku. Vnútorná forma tvorená znakom subjektu je obrazným základom nominácie. Rozvíjajúc túto tézu autori dokazujú, že obrazný základ slova nielen verbalizuje výsledok kognitívnej činnosti človeka a pôsobí ako explikátor lingvokultúrnej informácie, ale tiež uskutočňuje mnemické spojenie medzi nominovaným a nominovaným objektom.