Safety Assistance System Using Convolutional Neural Networks - Cigánek, Ján
Cieľom tohto príspevku je vytvoriť bezpečnostný asistenčný systém pre vozidlo, ktoré je schopné rozpoznať nebezpečné situácie počas jazdy pomocou prednej kamery. Okrem detekcie týchto udalostí je systém schopný varovať vodiča pomocou zvukových a vizuálnych efektov, aby zabránil prípadnej nehode. Hlavný princíp práce spočíva vo vytvorení a trénovaní konvolučnej neurónovej siete, ktorá bude schopná detegovať množinu objektov na obrázkoch, videách alebo snímkach kamier zachytených v reálnom čase a tieto objekty vizualizovať vo vytvorenej aplikácii.