History of Research, Development and Application of Computer Networks in Slovakia - Schill, Štefan
Príspevok je zameraný na popis a charakteristiku výskumu, vývoja a aplikácie počítačových sietí v Slovenskej republike, sleduje vývoj výpočtovej a telekomunikačnej techniky od sedemdesiatych rokov. V sedemdesiatych rokoch minulého storočia sa na Slovensku v Ústave aplikovanej kybernetiky (UAK) rozbehol výskum a vývoj technických a softvérových prostriedkov na tvorbu a využitie počítačových sietí.