A Virtual Reality System to Tackle Bullying in Schools - Ružický, Eugen
Cieľom tejto štúdie je vykonať analýzu možností implementácie nových technológií (virtuálnej alebo rozšírenej reality) pri riešení problému šikanovania a kyberšikany v školskom prostredí. Možným výstupom projektu by mal byť VR systém, ktorý zvýši empatiu a emocionálnu inteligenciu žiakov a zároveň zlepší atmosféru školy z hľadiska prevencie šikanovania. Simulácie VR môžu zahŕňať rôzne scenáre šikanovania medzi žiakmi v škole, ktorých aplikáciou je možné vytvoriť anonymizovanú databázu správania žiakov a použiť ju na riešenie problému šikanovania pomocou vhodných nástrojov umelej inteligencie. Navrhovaný systém môže pomôcť školským psychológom a učiteľom pri riešení kritických situácií na školách. Bezpečnosť žiakov je kľúčovým aspektom v škole, ktorý ovplyvňuje vzdelávací proces a celkový rozvoj žiakov.