The Use of Virtual Reality for the Detection of Early Signs of Alzheimer's Disease - Hasaj, Richard
Táto práca skúma potenciálne využitie VR pri odhaľovaní skorých symptómov Alzheimerovej choroby, ako sú poruchy pamäti a priestorová dezorientácia. Skúma tiež, ako možno VR použiť na spomalenie zhoršovania kognitívnych funkcií u pacientov s Alzheimerovou chorobou poskytovaním kognitívnej a fyzickej stimulácie. Potenciálne výhody VR pri Alzheimerovej chorobe sú rozsiahle, vrátane skoršej diagnózy, presnejšieho hodnotenia kognitívnych funkcií a zlepšených výsledkov pacientov. Okrem toho môže používanie VR pomôcť znížiť stigmu spojenú s Alzheimerovou chorobou a zvýšiť povedomie verejnosti o tejto chorobe a jej pochopenie.