Minimálna daň pre právnické osoby v roku 2025 - Želonka, Michal
Každoročne dochádza k úpravám daňových zákonov, no rok 2025 je v tom to ohľade výnimočný. Legislatívne zmeny reagujú hlavne na fiškálnu konsolidáciu. Keďže sa Slovenská republika nachádza pod tlakom, aby stabilizovala svoje verejné financie, došlo v dôsledku rozhodnutia vládnucej koalície k zvýšeniu niektorých sadzieb a sprísneniu pravidiel daňových odpočtov.