Podpora reziliencie - Tornyaiová, Erika
Reziliencia predstavuje schopnosť efektívne zvládať stres a náročné situácie, čo je kľúčové pre emocionálnu a psychickú rovnováhu žiakov aj pedagógov. V kontexte vzdelávania je dôležité posilňovať vnútornú odolnosť detí, aby boli schopné čeliť akademickým neúspechom, tlaku na výkon či sociálnym problémom. To zahŕňa zameranie sa na rozvoj sociálnych zručností, riadenie emócií a budovanie podpory medzi rovesníkmi prostredníctvom pedagogických aktivít a strategických intervencií.