Abbreviations in the EU Documents and Their Practical Usage in Teaching EU Jargon - Kapráliková, Ivana, 1974-
Zameranie na charakteristické črty anglických skratiek, vyskytujúcich sa v špecifickom kontexte – dokumentoch inštitúcií Európskej únie. Zistenia na jednej strane poskytujú jasnejšie pochopenie osobitných charakteristík diskurzu EÚ, alebo "eurožargónu" v oblasti abreviačných procesov a na druhej strane môžu slúžiť, ako príspevok k tvorbe kurzov angličtiny a materiálov EÚ.