Ja výrok ako nástroj riešenia konfliktov - Šafránek, Michal
„Ja výrok“ predstavuje dôležitú komunikačnú zručnosť vedúcich predmetových komisií a metodických združení, ktorá umožňuje jednotlivcom vyjadrovať svoje pocity, potreby a názory bez toho, aby zraňovali druhých. Tento prístup sa osvedčil ako účinný nástroj pri riešení konfliktov a budovaní zdravých vzťahov. Na rozdiel od „Ty výrokov“, ktoré často vyvolávajú obranné reakcie a eskaláciu konfliktov, „Ja výroky“ umožňujú sústrediť sa na vlastné skúsenosti a reakcie.