Účtovanie rezervného fondu a peňažných fondov v obci, VÚC a v ich rozpočtových organizáciách - Urbanová, Terézia
Podľa zákona č. 583/2004 z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len „zákon č. 583/2004 z. z.“) obec a VÚC môžu vytvárať peňažné fondy. V nasledujúcom článku sa venujeme podrobne účtovaniu peňažných fondov a rezervného fondu.