Attitudes of Slovak Consumers towards the Generation of Waste in Tourism - Kubíková, Ľubomíra, 1996-
Rozbor vzťahu medzi postojmi turistov k tvorbe odpadov na Slovensku a ich zodpovedajúcim správaním. S rastúcim dôrazom na environmentálnu zodpovednosť je pochopenie správania a presvedčenia turistov v súvislosti s odpadovým hospodárstvom kľúčové pre podporu trvalo udržateľných praktík v cestovnom ruchu. Zameranie výskumu je konkrétne na turistov, navštevujúcich Slovensko a ponúka cenné poznatky o ich postojoch k odpadovému hospodárstvu.