Skončenie pracovného pomeru z dôvodu porušenia bezpečnosti práce - Hrtánek, Ladislav
S prípadmi porušenia bezpečnosti práce je spojené porušenie pracovnej disciplíny zamestnancom pracujúcim v pracovnom pomere. Obvykle predstavuje porušenie noriem bezpečnosti práce aj závažné porušenie pracovnej disciplíny zamestnancom. Jednotlivé prípady porušenia bezpečnosti práce sú jednak porušením platnej právnej úpravy, ale môže ísť taktiež aj o porušenie predpisov, ktoré sú u zamestnávateľa v platnosti. Prípady porušenia noriem bezpečnosti práce môžu, ale nemusia byť nevyhnutne spojené so skončením pracovného pomeru zamestnávateľom. Posúdenie danej situácie totiž závisí od zamestnávateľa a je na jeho uvážení.