Hodnoty uhlíkovej stopy nemusia byť vždy objektívne - Mátel, František
Uhlíková neutralita, uhlíková stopa či ozónová diera, globálne otepľovanie a skleníkové efekty sú často diskutovanými témami pri hodnotení kvality života a životného prostredia. Ide o globálne témy, ktorých riešenie musí presiahnuť lokálny záber tej-ktorej krajiny či kontinentu. Sú to však témy, ktoré sa týkajú nielen štátnych orgánov, ale aj každého z nás. Svoju uhlíkovú stopu vytvára svojou činnosťou, správaním, stravovaním každý jednotlivec. Snáď aj preto sa vyskytuje veľa "osobných kalkulačiek" pre výpočet osobnej uhlíkovej stopy, a to s cieľom motivovať ľudí k osobnému prístupu k riešeniu problematiky. Môže však vzniknúť otázka, či sú nielen tieto, ale aj ostatné výpočty a údaje o uhlíkovej stope objektívne.