Dejstvije kak kognitivnoje osnovanije leksičeskoj nominacii u drevnich Slavjan - Markova, Elena Michajlovna, 1960-
Článok skúma kognitívne základy staroslovanských názvov na základe dvoch tematických skupín: názvov odevov a názvov pekárenských výrobkov. Autorka zisťuje verbálny charakter motivácie väčšiny lexém zahrnutých do analyzovaných skupín.