Zmeny vo výške náhrad pri použití motorového vozidla od 1. 3. 2025 - Malčeková, Dorota
Zamestnanec sa so svojím zamestnávateľom môže dohodnúť, že na plnenie pracovných úloh alebo na pracovné cesty bude používať svoje motorové vozidlo. Pri využívaní súkromného motorového vozidla zamestnanca vzniká zamestnancovi nárok na základnú náhradu za spotrebované pohonné látky podľa jednotkovej ceny pohonnej látky. Novelou zákona o cestovných náhradách od 1. 1. 2025 došlo k legislatívnemu spresneniu náhrady, na ktorú má zamestnanec nárok, ak na pracovnú cestu použije súkromné motorové vozidlo.