Financially Savvy Households as a Way of Smoothing Shocks in the Market Economy System – The Case of Slovakia as a V4 Country - Dvornický, Igor, 1985-
Predpokladáme, že posilnenie postavenia spotrebiteľov má ďalekosiahle výhody vrátane lepšieho rozhodovania, zlepšenia služieb od finančných sprostredkovateľov a v konečnom dôsledku aj celkovej finančnej stability. Hlavným cieľom príspevku je preto diskutovať o najefektívnejšom spôsobe dosiahnutia uspokojivých národných štandardov vo finančnej gramotnosti, aby bolo možné lepšie predvídať ekonomické šoky a reagovať na ne prostredníctvom finančných rozhodnutí domácností.