Age and Career Resilience Through the Lens of Life Course Theory: Examining Individual Mechanisms and Macro-Level Context Across 28 Countries - Ferenčíková, Soňa, 1960-
Kariérna odolnosť je rozhodujúca pre starnúcu pracovnú silu vo svete a pomáha starším pracovníkom prispôsobiť sa neustále sa vyvíjajúcej povahe práce. Zatiaľ čo ageistické stereotypy často zobrazujú starších pracovníkov ako menej odolných, keď čelia zmenám na pracovisku, existujúce výskumné štúdie ponúkajú protichodné dôkazy o tom, či vyšší vek bráni alebo zlepšuje odolnosť v kariére. V reakcii na tieto protichodné dôkazy táto štúdia využíva viacúrovňové údaje od 6 772 zamestnancov v 28 krajinách na preskúmanie vzťahov odolnosti medzi vekom a kariérou a základných mechanizmov, čím sa posúva naše chápanie odolnosti voči kariére počas celého života.