The Evolution and Assessment of Minimum Wage in Slovakia: Gross vs. Net Wages, Taxation, and the Relationship to the Living Minimum - Solej, Rastislav, 1997-
Zameranie na rozbor minimálnej mzdy na Slovensku, porovnanie hrubého a čistého minima mzdy v kontexte legislatívnych zmien a vývoja v čase. Zdanenie minimálnej mzdy a jej vplyv na čistý príjem. Skúmanie vzťahu medzi minimálnou mzdou a životným minimom, pričom sa posudzuje, či je aktuálna úroveň minimálnej mzdy dostatočná na uspokojenie základných životných potrieb. Zohľadnenie ekonomických a sociálnych faktorov, ovplyvňujúcich prípadné budúce úpravy minimálnej mzdy.