Bilingvalnoje etimologiceskoje gnezdo v lingvisticeskom i lingvodidakticeskom aspektach - Markova, Elena, 1960-
Tento článok skúma etymologické hniezdo kombinujúce lexémy odvodené od spoločného etymónu a hodnotí lingvodidaktický potenciál takéhoto zoskupenia na štúdium blízko príbuzného jazyka. Prostredníctvom analýzy ruského a českého jazyka sa skúma povaha tohto zhluku slovnej zásoby, faktory prispievajúce k sémantickým zmenám v jeho lexikálnych komponentoch a jeho úloha pri výučbe ruštiny pre zahraničných slovanských študentov. Aktuálnosť tejto štúdie podčiarkuje dôležitosť skúmania systematizácie ruskej lexiky, aby sa zabezpečila jej optimálna prezentácia cudzím hovorcom.