Strengthening Intergenerational Solidarity in Slovakia Via Parental Pension - Sika, Peter, 1975-
Aktuálne opatrenie v dôchodkovom systéme Slovenska vo forme rodičovského dôchodku výrazne ovplyvnia medzigeneračnú solidaritu. Vymedzenie charakteristiky rodičovského dôchodku, poukázanie na výhody a možné riziká rodičovského dôchodku a prezentácia výsledkov výskumu zameraného na zistenie názoru dôchodcov na rodičovský dôchodok.