Automatický vznik nároku věcného břemene ve prospěch projektů OZE - Pavlíček, Libor
Novela zavádzajúca zákonné vecné bremeno, ktorá má ambíciu urýchliť rozvoj obnoviteľných zdrojov, prešla legislatívnym procesom bez väčšej pozornosti verejnosti a ešte po roku účinnosti je právne vedomie o nej celkom nízke. Snaha o rozšírenie povedomia o tomto užitočnom legislatívnom opatrení, ktoré zjednoduší administráciu developerov pri realizácii projektov OZE (obnoviteľné zdroje energie) a úradníkom uľahčí ich rozhodovanie. Regulácia nároku automatického vecného bremena. Praktický postup pri uplatňovaní nároku.