Moderné riešenie nedostatku zamestnancov na slovenskom trhu práce - Sekerka, Radoslav
Nedostatok zamestnancov je nočnou morou zamestnávateľov na Slovensku. Používanie tradičných postupov pri identifikovaní perspektívnych zamestnancov zamestnávateľom nepomáha. Riešením je spolupráca s dodávateľskými firmami v oblasti dočasného prideľovania zamestnancov, ktoré sa čoraz viac stáva populárnym riešením v oblasti moderného zamestnávania. Tento model poskytuje firmám flexibilitu, šetrenie podporných administratívnych nákladov a rýchly prístup ku kvalifikovaným aj nekvalifikovaným zamestnancom na vopred definované obdobie. Vďaka ustanoveniam Zákonníka práce a prislúchajúcej legislatíve majú dočasne pridelení zamestnanci rovnaké podmienky ako interní kmeňoví zamestnanci, čo zabezpečuje harmóniu na pracovisku. Výhody modelu dočasného prideľovania zamestnancov, vrátane rýchlosti obsadenia pozícií, profesionálneho prístupu agentúr dočasného zamestnávania, možnosti testovania kandidátov a efektívneho manažmentu spätnej väzby. Dočasné prideľovanie zamestnancov ponúka firmám riešenie na zvládnutie dynamických zmien na trhu a prispieva k ich rastu a hospodárskemu úspechu.