Revolúcia na pracovnom trhu - Alenová, Gabriela
Podľa štúdie Medzinárodného menového fondu zasiahne umelá inteligencia viac či menej do takmer dvoch tretín existujúcich profesií. Najviac tam, kde sa vykonáva rutinná práca bez vlastnej invencie. Záleží na presnosti dodržovania stanoveného postupu a na rýchlosti. Roboti to zvládnu za zlomok času.