Aplikácia reverzného inžinierstva pre vytvorenie CAD modelu automobilového komponentu - Mareš, Albert
Aplikácia rôznych počítačových simulácií ako sú pevnostné analýzy, analýzy vyrobiteľnosť (napr. simulácia vstrekovania plastov, simulácia tvárnenia a pod.), ako aj simulácia celého výrobného procesu v koncepte Industry 4.0 t.j. vytvorenie digitálneho dvojčaťa výroby si vyžaduje samozrejme aj CAD model vyrábaného komponentu. Pre samotné automobilky to nie je žiaden problém, pretože celý vývoj automobilu prebieha v nejakom CAD systéme a teda sú k dispozícii kompletné CAD modely všetkých komponentov, avšak z hľadiska tretích strán ako sú napr. vzdelávacie inštitúcie je to problém.