Hodnotenie kvality laserom zváraných oceľových plechov - Viňáš, Ján
Kombinované zvárané polotovary na mieru (TWB) pozostávajú z dvoch alebo viacerých spojených kusov a môžu predstavovať kombináciu materiálov rôznej hrúbky a triedy.[1,2] Tieto zvárané polotovary našli svoje uplatnenie najmä v automobilovom priemysle, kde je spoľahlivosť ich aplikácie veľmi dôležitá. Technika spájania umožňuje ovplyvniť tvrdosť, tuhosť ako aj odolnosť proti korózii plechov v rôznych častiach výrobku.[3–5] Plechy pri výrobe TWB sa aplikujú už s vytvorenou ochrannou vrstvou povlaku.