Označení původu a zeměpisná označení produktů z členských států EU k mezinárodnímu zápisu v roce 2023 a vybrané problémy související s uveřejňováním mezinárodních zápisů - Černý, Michal
Článok zhŕňa problematiku vykonávacích rozhodnutí Komisie EÚ, v ktorých sa uvádzajú chránené označenia pôvodu alebo zemepisné označenia Európskej únie predložené k medzinárodnému zápisu v roku 2023 podľa Ženevského aktu Lisabonskej dohody o ochrane označení pôvodu a zemepisných označení. Zaoberá sa aj zverejňovaním medzinárodných zápisov chránených označení, najmä súčasnou neuspokojivou praxou.