Na obzoru nové výzvy z aplikace Ženevského aktu v roce 2023 a v dalších letech - Černý, Michal
Článok skúma výzvy v oblasti práva označení pôvodu a zemepisných označení v kontexte pristúpenia ďalších štátov (Tunisko, Ruská federácia) a medzinárodných spoločenstiev (OAPI) k Ženevskému aktu Lisabonskej dohody o ochrane označení pôvodu a zemepisných označení. Analyzuje rozdiely v právnych úpravách a identifikuje výzvy, ktoré vyplynú z budúceho uplatňovania Ženevského aktu v Európskej únii a jej členských štátoch. Okrajovo sa zaoberá aj legislatívnymi trendmi v práve EÚ v oblasti zemepisných označení, najmä súčasným stavom rozširovania rozsahu predmetu ochrany o remeselné a priemyselné výrobky.