Evaluation of Artificial Intelligence Translation - Kalaš, Filip, 1993-
Skúmanie využitia ChatGPT,online štatistického strojového prekladacieho nástroja, na preklad špecializovaných nemeckých textov do slovenčiny so zameraním na desať článkov z nemeckého týždenníka podnikových správ "Wirtschafts Woche", ktoré sa týkajú rôznych aspektov burzy. Načrtáva výzvy, s ktorými sa stretávame pri využívaní automatizovaných prekladových systémov pre tieto texty. Preložené texty prechádzajú kvantitatívnymi a kvalitatívnymi analýzami na posúdenie chybovosti, účinnosti a vernosti pôvodnému kontextu.