Internalizing Inspirations: How Future Entrepreneurs Absorb Role Models in Sustainable Entrepreneurial Ecosystems - Demianková, Jekaterina
Cieľom tejto štúdie je preskúmať interakciu podnikateľov s ich vzormi a naratívmi (vplyvné osobnosti, známe podniky, príbehy atď.) v kontexte orientácie na udržateľnosť. Zatiaľ čo niektorí podnikatelia sa venujú aktivitám zameraným na udržateľnosť, iní nie. Vzhľadom na to, že vzory môžu ovplyvniť vnímanie, orientáciu na konanie a hodnoty podnikateľov, existuje značný nedostatok jasnosti v tom, ako vzory interagujú s podnikateľmi z hľadiska ovplyvňovania obchodných aktivít zameraných na udržateľnosť. Preto táto práca skúma povahu a dynamiku týchto interakcií v kontexte podnikateľských ekosystémov použitím systematickej induktívnej kvalitatívnej výskumnej metódy a výberom estónskeho podnikateľského ekosystému ako kontextu.