Zdaňovanie finančných transakcií podľa zákona o dani z finančných transakcií v kontexte preúčtovaných nákladov - Virágová Milkovičová, Ildiko
Článok približuje predpoklady na vznik daňovej povinnosti a spôsob zdaňovania finančných transakcií daňovníka v prípade tzv. preúčtovaných nákladov podľa zákona. Cieľom článku je objasniť základné pravidlá pri posúdení aplikácie dane z finančných transakcií pri plnení záväzkov daňovníka treťou osobou. Priložené sú aj vzorové príklady pre správny výpočet a určenie dane a jednoznačné uplatnenie zákona. Zákon nadobudol účinnosť 1. 1. 2025.