Vzťahy s médiami a sociálne siete ako súčasť krízovej komunikácie - Piatra, Lukáš, 1996-
Neoddeliteľnou súčasťou PR je krízový manažment, ktorý zahŕňa krízovú komunikáciu. Sociálne siete majú veľký vplyv na zmeny v krízovej komunikácii. Vďaka možnosti zdieľania, vytvárania sietí a sile a schopnosti hromadného uverejňovania príspevkov sa v krátkom čase stali najefektívnejším komunikačným prostriedkom na svete. Sociálne médiá ako Facebook, Twitter, Instagram, Tiktok a ďalšie vytvárajú novú éru krízovej komunikácie medzi organizáciou a jej zainteresovanými stranami. Cieľom tejto práce bolo na základe kvantitatívneho prieskumu overiť dôležitosť sociálnych médií a mediálnych vzťahov v krízovej komunikácii a prezentovať možnosti, ktoré sociálne médiá ponúkajú. Stránky sociálnych médií, ako sú Facebook a Twitter, sa ukázali ako relevantný zdroj informácií a ľudia majú tendenciu vyhľadávať informácie práve tam. Online spravodajské médiá, ako sú Aktuality alebo Denník, sa ukázali ako dôveryhodný a relevantný zdroj informácií na sociálnych médiách.