Managerial Competencies Critical for Enhancing Organisational Responsiveness and Agility in Digital Transformation of SMEs: A Qualitative Study - Boateng, Philipp
Cieľom tohto výskumu je identifikovať a kategorizovať kľúčové kompetencie potrebné pre manažérov, aby efektívne viedli malé a stredné podniky (MSP) procesom digitálnej transformácie. Štúdia využíva Mayringovu obsahovú analýzu s cieľom preskúmať pološtruktúrované rozhovory s desiatimi zástupcami MSP v Nemecku. Zistenia ukazujú, že agilné vedenie a integrácia inovatívnych technológií sú kľúčové pre zvýšenie organizačnej reakcie a agility. Výzvou však zostávajú značné medzery v štandardizácii systémov a procesov. Štúdia zdôrazňuje dôležitosť adaptívneho vedenia a strategického využívania digitálnych nástrojov na podporu odolnej organizačnej kultúry. Poskytnuté poznatky prispievajú k širšiemu pochopeniu toho, ako môžu MSP efektívne implementovať digitálnu transformáciu, a zdôrazňuje potrebu špecializovaných vodcovských kompetencií na podporu tejto zmeny.