Používanie platobnej karty a obdobných kariet v podnikaní - Böszörményi, Jana
Platobná karta je vydaná k bežnému, ako aj k podnikateľskému účtu. V praxi prichádza k rôznym situáciám, kedy sa využíva v podnikateľskom prostredí, a rovnako aj s obdobnými kartami, ktoré síce nie sú vydané bankovou inštitúciou, ale ich použitie nahrádza často platidlo, napríklad multisport karta ako benefit pre zamestnancov, tankovacie karty na pohonné hmoty, stravovacie karty a pod. Článok približuje súvisiace účtovné náležitosti s praktickými príkladmi: platobná karta vydaná bankovou inštitúciou (debetná a kreditná karta), účtovanie platby kreditnou kartou – jednoduché účtovníctvo a účtovanie platby kartou v podvojnom účtovníctve. Príloha článku: vzor smernice o používaní platobných kariet v spoločnosti.