Transferové oceňovanie v rozhodnutí správneho súdu - Kočiš, Michal
Článok ponúka rozbor rozsudku Správneho súdu v Košiciach, sp. zn. KE-7S/148/2020, zo dňa 18. 4. 2024. Ide o prvostupňové rozhodnutie správneho súdu, ktoré však nebolo napadnuté opravnými prostriedkami. Po základnom rozbore skutkového stavu nasleduje štruktúrovaný rozbor argumentácie správneho súdu k jednotlivých nosným častiam metodiky transferového oceňovania, ktorý je doplnený vlastným autorským komentárom. Okolnosti prípadu sa týkali slovenskej obchodnej spoločnosti so zahraničnou účasťou, ktorej daňový úrad vyrubil rozdiel dane a určil rozdiel v sume daňovej straty na dani z príjmov právnickej osoby za zdaňovacie obdobie 2012.