Priemerná mesačná mzda za rok 2024 – dopad na mzdové veličiny - Matlovičová, Iveta
Štatistický úrad SR dňa 4. 3. 2025 vyhlásil, že priemerná nominálna mesačná mzda zamestnanca v hospodárstve SR v roku 2024 dosiahla 1 524 €. Od výšky priemernej mesačnej mzdy sa odvodzuje všeobecný vymeriavací základ, ale aj ďalšie mzdové veličiny, ktoré majú dopad na výpočet poistného a v konečnom dôsledku aj na výšku čistého príjmu zamestnanca.