Assessing the Relationship between Firm Collaboration, Trade Publications, Patent Publications and Firm Innovation Performance: Knowledge Production Function Perspective. - Arthur, Emmanuel Ebo
Táto štúdia vychádza z axióm funkcie produkcie znalostí a otvorených inovácií s cieľom preskúmať vplyv publikácií a spolupráce firiem na inovácie mikro a stredných firiem v EÚ. Na analýzu sme použili údaje CIS 2018 (Eurostat) s použitím metód logistickej regresie a techník odhadu s dvojitou robustnou úpravou. Naše zistenia naznačujú, že publikácie o obchode a patentoch pozitívne ovplyvňujú inovácie produktov a trhu. Okrem toho sme zistili, že mikro a stredné firmy v európskom regióne zlepšujú svoju inovačnú výkonnosť, keď sa zapoja do konzultácií s verejnými a súkromnými výskumnými inštitúciami a univerzitami, namiesto toho, aby si od týchto inštitúcií kupovali licencie a práva duševného vlastníctva.