Nový stavebný zákon - Malčeková, Dorota
Článok približuje znenie nového stavebného zákona, ktorého mottom je „všetko má byť jednoduchšie, rýchlejšie a menej papierovačiek pre občanov, podnikateľov, stavebníkov a developerov“. K hlavným cieľom patrí zjednodušenie celého procesu povoľovania a realizácie stavieb, a to od návrhu stavebného zámeru po kolaudáciu stavby. Stanovuje podmienky pre naplnenie základných požiadaviek na stavby počas celého životného cyklu. Zabezpečuje zavádzanie postupnej realizovateľnej centralizácie, elektronizácie, digitalizácie a profesionalizácie výkonu stavebnej agendy.