Green Investments: Portfolio Selection Based on Risk Measure and ESG Indicators. Impact of Environmental Indicators on Portfolio Selection - Pekár, Juraj, 1972-
Zelené investície si získavajú pozornosť investorov. Otázka investičného riešenia je, do akej miery investovanie do environmentálnych spoločností, alebo fondov zvyšuje pomer rizika a odmeny. Novosť teoretického prístupu spočíva v konštrukcii novo vyvinutého portfólia výberového modelu so zabudovanými environmentálnymi, sociálnymi a riadiacimi (ESG) indikátormi, ktoré tiež predstavujú hodnoty environmentálnych kritérií. Tento inovatívny model ponúka sľubný potenciál pre investorov. Jadro článku tvorí sekcia, kde autori definujú možné prístupy k riešeniu problému výberu portfólia na základe vybraných environmentálnych kritérií.