Prekážky v práci na strane zamestnávateľa - Mrukviová Tomiová, Sandra
Prekážky v práci môžeme vo všeobecnosti charakterizovať ako skutočnosti, ktoré niektorému z účastníkov pracovnoprávneho vzťahu, t. j. zamestnancovi alebo zamestnávateľovi, v danom okamihu dočasne znemožňujú plnenie povinností vyplývajúcich mu z pracovnoprávneho vzťahu. Podľa subjektu, na ktorého strane sa prekážka vyskytla, sa prekážky v práci rozdeľujú na prekážky na strane zamestnanca a prekážky na strane zamestnávateľa.