Impact of Intellectual Property Rights on Foreign Direct Investment in Africa - Tsaurai, Kunofiwa
Štúdia skúmala vplyv práv duševného vlastníctva na priame zahraničné investície (PZI) vo vybraných afrických krajinách (Burkina Faso, Pobrežie Slonoviny, Nigéria, Kamerun, Mali, Keňa, Burundi, Stredoafrická republika, Rwanda, Senegal, Zimbabwe a Tanzánia). Cieľom štúdie je vyvinúť politiky v oblasti vlastníckych práv, ktoré podporujú PZI v afrických krajinách. Skúmalo sa aj to, ako sú PZI ovplyvnené kombináciou obchodnej otvorenosti a práv duševného vlastníctva, s použitím rovnakého súboru údajov a ekonometrických metód, ako je dynamická zovšeobecnená metóda momentov (GMM), fixné efekty a združená metóda obyčajných najmenších štvorcov (OLS).